CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Elisa Monte Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ρευματοφόρα καλώδια και κορμιά που πάλλονται δυναμικά μα απολύτως ελεγχόμενα. Η ενσάρκωση της έννοιας της αιώρησης λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας με απόλυτη αισθαντικότητα, συνεχόμενη κίνηση και στιγμιαία ένταση.

Ο λόγος για το χοροθεατρικό συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη, Elisa Monte Dance, το οποίο ήδη μετρά τρεις δεκαετίες από την ίδρυσή του, με ποικίλες συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού παγκοσμίως και πολυάριθμες βραβεύσεις. Η Elisa Monte, πρώην πρώτη χορεύτρια της Martha Graham, χορογραφεί το χορευτικό συγκρότημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, "με ιδιαίτερα αθλητικό και αισθησιακό ύφος, καθώς επίσης και την τεχνική και φυσική οξύτητά της, που ερευνά ένα πλήθος αντικειμένων και θεμάτων."


Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, βρήκα το πρώτο μέρος της παράστασης με τη χορεύτρια που είχε ένα τελείως δυναμικό και αναζωογονητικό ύφος στις κινήσεις της, όπως επίσης και το τρίτο μέρος με τα ζευγάρια των χορευτών να επιδίδονται σε πρωτότυπους σχηματισμούς και αλληλεπιδράσεις, στις οποίες βλέπουμε ένα μέλος της ομάδας άλλοτε να ξεφεύγει από το σύλονο και να το ακολουθούν οι υπόλοιποι, άλλοτε να αποστατεί και να επιστρέφει, άλλοτε να εναρμονίζεται πλήρως χρονικά και χορογραφικά με την υπόλοιπη ομάδα. Εκλεπτυσμένη μουσική και γήινος φωτισμός, συνθέτουν ένα σύνολο ατμοσφαιρικό.

Η παράσταση συνεχίζεται σήμερα, 30/09 στο Μέγαρο Μουσικής και ώρα 9.00 μμ. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τα εκδοτήρια στην Αριστοτέλους και το Μέγαρο.

Αξίζει ως εμπειρία εναλλακτική, που σε σαγηνεύει σα μυσταγωγεία.


.