CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Elisa Monte Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ρευματοφόρα καλώδια και κορμιά που πάλλονται δυναμικά μα απολύτως ελεγχόμενα. Η ενσάρκωση της έννοιας της αιώρησης λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας με απόλυτη αισθαντικότητα, συνεχόμενη κίνηση και στιγμιαία ένταση.

Ο λόγος για το χοροθεατρικό συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη, Elisa Monte Dance, το οποίο ήδη μετρά τρεις δεκαετίες από την ίδρυσή του, με ποικίλες συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού παγκοσμίως και πολυάριθμες βραβεύσεις. Η Elisa Monte, πρώην πρώτη χορεύτρια της Martha Graham, χορογραφεί το χορευτικό συγκρότημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, "με ιδιαίτερα αθλητικό και αισθησιακό ύφος, καθώς επίσης και την τεχνική και φυσική οξύτητά της, που ερευνά ένα πλήθος αντικειμένων και θεμάτων."


Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, βρήκα το πρώτο μέρος της παράστασης με τη χορεύτρια που είχε ένα τελείως δυναμικό και αναζωογονητικό ύφος στις κινήσεις της, όπως επίσης και το τρίτο μέρος με τα ζευγάρια των χορευτών να επιδίδονται σε πρωτότυπους σχηματισμούς και αλληλεπιδράσεις, στις οποίες βλέπουμε ένα μέλος της ομάδας άλλοτε να ξεφεύγει από το σύλονο και να το ακολουθούν οι υπόλοιποι, άλλοτε να αποστατεί και να επιστρέφει, άλλοτε να εναρμονίζεται πλήρως χρονικά και χορογραφικά με την υπόλοιπη ομάδα. Εκλεπτυσμένη μουσική και γήινος φωτισμός, συνθέτουν ένα σύνολο ατμοσφαιρικό.

Η παράσταση συνεχίζεται σήμερα, 30/09 στο Μέγαρο Μουσικής και ώρα 9.00 μμ. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τα εκδοτήρια στην Αριστοτέλους και το Μέγαρο.

Αξίζει ως εμπειρία εναλλακτική, που σε σαγηνεύει σα μυσταγωγεία.


.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Sfina-Νέα Δράση στο Σταθμό!


Αγαπητοί Σφηνάδερφοι,

Είμαστε και πάλι όλοι πίσω στις θέσεις μας. Μετά από την πρώτη μας χρονιά, γιομάτη με συναισθήματα και εικόνες , σηκώνουμε τα μανίκια και πάμε ακόμη πιο δυνατά για την δεύτερη. ‘Εχουν να δουν τα μάτια μας και φέτος. Γρήγορα στο ψητό όμως. Το ορεκτικό με το οποίο θα ξεκινήσουμε την φετεινή χρονιά είναι οι ‘Εφημερίδες’. ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: Πάρκο έναντι Ο.Σ.Ε ΤΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Φουαγιέ σταθμού Ο.Σ.Ε ΣΕΝΑΡΙΟ: Παρατασσόμαστε τυχαία και ατομικά. Ο καθένας από εμάς μόνος του, διαβάζει από μία εφημερίδα. Το εξώφυλλο το αφαιρούμε για λόγους που είναι κατανοητοί. Ο καθείς από εμάς, με την περιφερειακή του όραση προσέχει τις κινήσεις του συγχρονιστή. Ακολουθούμε τις κινήσεις του σε μία χορογραφία ενημέρωσης. Με το πέρας της δράσης όλοι διασκορπιζόμαστε άτακτα και επιστρέφουμε στον τόπο συγκέντρωσης για εντυπώσεις. Θέλουμε να δούμε και να καταγράψουμε τις αντιδράσεις των περαστικών που θα αντικρύσουν μία τυχαία ‘χορογραφία’. Πάμε ξανά. Ενωτικά και δυνατά. Venceremos! Υ.Γ. Ελάτε στον τόπο συγκέντρωσης με τις εφημερίδες σας Date: Tuesday, September 29, 2009 Time: 7:00pm - 9:00pm Location: Ο.Σ.Ε City/Town: Thessaloníki, Greece Email: sfinono@gmail.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Η Σφήνα, μια κολλεκτίβα, όπως αυτοχαρακτηρίζεται ομάδα ανθρώπων, παρεμβάλλει στις ζωές μας αθόρυβα μα εκκωφαντικά με ιδέες πρωτότυπες και πραγματοποίσή τους με μέσα εύχρηστα και δημιουργικά, ώστε να προκύπτει ένα καλλιτεχνικά ανθρώπινο αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να αναπτύξει ακόμη πιο ευρεία παρέμβαση σε ποικίλους τομείς της κοινωνίας αν οι δράσεις της συνοδεύονταν από κάποιο κοινωνικό μήνυμα-παρατήρηση, έναν συμβολισμό σε κάθε περίπτωση με τη συλλογική υποστήριξη ή συμμετοχή όλων μας.

Πάρτε μια γεύση: http://www.vimeo.com/sfina/